viernes, 19 de octubre de 2012

LACON CON CHUCRUT GALEGO


En galicia é moi tipico o lacón con grelos, pero nesta ocasión cambiamos os grelos polo chucrut que dalle un toque diferente , ainda que non rompe coa tradicion do prato en si.

Ingredintes:

  • 1 kl de lacon 
  • 750 gr de berzas
  • un repolo 
  • 200 gr de panceta
  • un vaso de viño branco de ribeiro
  • uns grans de pementa negra
  • uns grans de enebro
  • unha cebola
  • unha cenoria

Elaboracion:

  1. Cocer o lacon sen sal, durante 2 ou 3 horas, dependendo do seu tamaño. Desmenuzar en anacos e reservar.
  2. Para o chucrut cortar en xuliana o repolo, as berzas e a cenoria.
  3. Por o repolo e as berzas 2 horas nun recipinte con sal, pasado este tempo lavalo e escurrilo. 
  4. Botar en anacos a panceta, a cenoria en xuliana, a cebola enteira claveteada nunha pota, as bagas de enebro, os grans de pementa negra.
  5. Cando este refogado botar un bo xorro de viño branco.Tapar co papel sulfurizado, e meter no forno a 150 º C uns 10 minutos.
  6. Por o lacon en anacos e aparte o chucrut.Podese acompañar con cachelos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario